COLORFUL G@RDEN :-)

Моите мисли, онова което ме вълнува, впечатлява, тревожи и радва, което ме прави щастлива и тъжна и все пак това е моя живот, така както аз го виждам! Онази част от ежедневието ми, която искам да споделя с вас!

18 юли 2008

Toshiba Satellite M205

От вчера си имам нов лаптоп - Toshiba Satellite M205.
Майка ми и баща ми поискаха да им дам моя стационарен компютър и за да остане в къщи нещо аз дадох на брат ми моя стар лаптоп, който си купих за 900лв. преди около 3години като се върнах от Холандия. Тогава hp-то беше модел на 1 месец, някакъв човек си го беше купил, но го продаваше по незнайни причини. На мен ми го продаде един бивш колега като втора употреба. Бях много предубедена. Това беше първото нещо втора употреба, което си купувах, още по - малко техника. Разчитах на това, че модела беше твърде нов и всичко ще бъде ок, все пак беше ползван само месец отчасти и на това, че ми го продаваше познат, който ме увери, че е супер. За щастие днес, 3 години по-късно бих могла да кажа, че лаптопа ми служи чудесно. С тази разлика, че първоначално когато си го купих, понеже ми беше първия лаптоп го гледах като икона. Не го ползвах много-много, защото бях свикнала на стационарното pc. После когато се премести в друга стая почнах да го ползвам все по-често и взе да ми харесва. След това се изнесох от нас и нямах друг вариант. И така свикнах. За тези години лаптопа не ми е създал кой знае какви грижи, единственото странно, но не и чак толкова странно е, че този лаптоп в работещо положение, ако го преместиш и го раздрусаш съвсем малко повече бие син екран. Но аз си го познавам, пък и имайки предвид, че пазя страшно много това не ми е проблем. Добавяла съм му памет, защото беше с 512 и с времето ми стана малко. Миналата година му сложих и по-голям хард диск, защото беше с 40gb. Процесора му е Celeron M, но то на мен не ми и трябва повече. И така. Супер си ми е лаптопчето, то ми е първото :-). Сега се сещам и колко много курсови работи съм написала на него. Вече почнах и да го разнасям тук там като ходя някъде. Много готино, защото той е много тънък и сравнително лек.
А сега Тошибата е с двуядрен процесор, но 1.5Ghz, 2Gb ram, 160hdd i VGA - x1300, напълно достатъчно. Имам си уеб камерка и микрофон, поне няма да го кича! Иначе е 14.1" екрана, мъничък, сладък е. Много съм доволна, но то е рано да се каже, защото вчера нямах възможност дори да го пусна :-)

2 Comments:

 • At 30 юли, 2008, Blogger zak said…

  Честито!
  Със здраве да си го ползваш. От доста време и аз се кума да си купя нещо от рода на http://pro4life.blogspot.com/2008/06/1000-asus-eee.html
  когато излезе.
  Но ще видим какво ще стане.

   
 • At 19 август, 2008, Blogger Flower-che said…

  Аз си купих и такъв Асус само че предния модел Асус еее 4г. Доволна съм де, но той е за из път някъде набързо да свършиш нещо

   

Публикуване на коментар

<< Home