COLORFUL G@RDEN :-)

Моите мисли, онова което ме вълнува, впечатлява, тревожи и радва, което ме прави щастлива и тъжна и все пак това е моя живот, така както аз го виждам! Онази част от ежедневието ми, която искам да споделя с вас!

13 май 2008

За емоционално импотентните мъже

Днес ровейки се из нета и търсейки нещо интересно за четене попаднах на една много интересна статия. Можеш да я прочетеш по - надолу и ако си мъж евентуално да се познаеш. Статията беше озаглавена "Жените трябва да раждат", но не приемай заглавието буквално. Според колега, с който току що обсъдих статията, за поведението на мъжете, за които се говори в редовете по-долу често пъти са виновни жените. И аз съм склонна да призная, че това е така. Аз съм срещала такива мъже, и то не малко. Остава обаче въпросът: Добре, преживяваш нещо в личен план, и в следващите половин, една година не си много в час, но оставаш емоционално осакатен за следващите поне 5, 10 години. Кому е нужно това? На теб или човека до теб става ли му по-добре?
...да не говорим, че не само мъжете са емоционално импотентни...

Жените трябва да раждат


Много просто звучи, нали? За да е щастлива една жена, трябва да ражда. Така кратко и ясно ми обясни веднъж Мадлен Алгафари.

И изобщо нямаше предвид даването на живот на дете.

Плетенето, готвенето, ремонтирането, пребоядисването на шкафчето в коридора, шиенето на гоблени, писането – от всичко това се ражда нещо, което гарантира щастие.

Така поне твърди Мадлен.

А защо, макар и раждайки, няма толкова щастливи жени около нас? Защото не могат да създават това, от което имат най-много нужда.

Момичета на по 26-27 години са нещастни, объркани, разочаровани, защото това, което им се иска най-много, не става.

Всички тези „нацупени жени“ искат да създават любов. Да виждат как от едни обикновени приятелски отношения пред очите им се ражда връзка, която израства, узрява и може дори да даде своите собствени истински плодове.

В някои случаи 25-26 годишните момичета просто искат да родят един оргазъм. За няколко секунди да се почувстват на върха на света.

И пак не става.

Къде е проблемът ли? Проблемът е в големия брой импотентни мъже. Не, не физически импотентни, а емоционално.

Мъже, които следват по-сляпо инструкциите за свалки в мъжките списания, отколкото жените – съветите за грим при нас.

Мъже, които се страхуват да участват в процеса на раждането – на отношенията, на секса, на връзката, на семейството, на ремонта на спалнята, ако искате.

Импотентни откъм емоции, неспособни да се зарадват, да се усмихнат, да подадат ръка. Защо ли? Защото това ще ги направи по-малко мъже вероятно.. знам ли какво пише в мъжките списания по въпроса.

Или пък са неспособни (както се превежда импотентен от латински) да раждат самите те и ги е страх от предродилните болки?

Каквато и да е причината, знам, че 25-26 годишните жени са нещастни, защото не могат да раждат заради емоционално импотентни мъже.

А жените искат само да раждат емоции.

Позитивното изречение ще се роди по-късно. С помощта на някой не импотентен емоционално мъж.

1 Comments:

  • At 17 май, 2008, Blogger zak said…

    Това е много интересна статия. Благодария ти че си я публикувала тук за да могат повече хора да я прочетат.
    Само че накрая останах с впечатлението че жените търсят вината за тяхната импотентност да бъдат щастливи в импотентността на мъжете да се държат мило с тях. Защото да, наистина за един мъж, има разлика между това да се държи като мъж, независимо дали това му харесва или не, да бъде естествен, или да бъде "нежен", "чувствителен" - т.е. нехарактерно за това което влиза в понятието "мъж" поведение.
    Моето мнение е че жените на 25-29 години искат мъжете с които са да са едновременно мъжествени и съответно нежни и чувствителни. Много малко мъже могат да се държат по двата начина едновременно. Те или са арогантни и действат като мачовци от филмите, т.е. псуват и тяхното мнение не подлежи на коментар, или не могат да вземат елементарно решение за нещо толкова тривиално като "къде ще излезем тази вечер", за да не би да разочароват миличкото.
    В случая и двата пола са разочаровани. Дамите имат твърде големи изисквания, а кавалерите в опитите си да им предоставят идеалното "всичко в едно" в над 90% от случашите не успяват.
    Затова не е нужно единствено да изискваме, а да се поставим и от гледната точка на другия. Намери песъчинката в твоето око, и след това търси камъка в нивата на съседа!

     

Публикуване на коментар

<< Home