COLORFUL G@RDEN :-)

Моите мисли, онова което ме вълнува, впечатлява, тревожи и радва, което ме прави щастлива и тъжна и все пак това е моя живот, така както аз го виждам! Онази част от ежедневието ми, която искам да споделя с вас!

15 януари 2007

Нова година

Ейййй дойде време да разкажа и за Новата година, най - сетне! Като при циганите, руснаците и китайците - със закъснение, но по - добре късно, от колкото никога са казали хората :). Ами не ми стига това време и това си е!
Та моята Новогодишна вечер започна на 31-ви декември (и свърши чааааак на 1-ви януари около 20ч.) със среща в Мол-а с Иво, за да гледаме Казино Роял. Бях доста предубедена за това филмче, но се оказа, че съм грешала. По - късно се срещнахме с Лили и отидохме да хапнем. Обиколихме доста заведения докато си намерим места, защото навсякъде беше с резервация и всички приготвяха масите за вечерта. А ние просто искахме да хапнем, егаси. Накрая седнахме в Уго. Тази Нова година досущ като миналата (само държавите са различни) прекарах в шматкане из улиците. Ако някой ме пита къде съм била просто не знам какво да отговоря - шлях се. Ей така просто се носехме из улиците, всеки си гледаше на някъде


Лили

снимаше си нещо


таблото, върху което цяла година се брояха оставащите дни до влизането на България в ЕС и днес нямаше как да се заснеме!
(макар, че не оставаше един ден, а около 2 ч.)

центъра беше доста оживен, така че в никой случай не можеше да се почувстваш сам. Цареше празнично настроение, което се допълваше от хилядите лампички, елхи, герлянди и всякакви др. украси. Тази Нова година и по - точно дните около подготовката за празниците беше интересен момент за мен. Може би, защото миналогодишните празници ги прекарах извън България и сега, като че ли сравнявах и бях щастлива от факта, че вече намирах много общи неща. София, тази година по време на празниците, беше красива, няма какво да си кривя душата. Или поне в моите очи и за мен. На другите може да им се е сторило по друг начин, не знам. Вечерта беше изпълнена с най - различни чувства - спокойствие, веселба, тъга по едно време, какво ли не. Може би около 22ч. отидохме на площада да видим какво бяха приготвили по случай приемането ни в ЕС.






Хора, деца, балони, знаменца, бенгалски огън, прожектори, какво ли нямаше

Е, постарали се бяха хората. Може да е показност, може да са се похарчили хиляди ненужни левове, но на мен ми хареса. Даже ми е мъчно, че другата година вероятно всичко ще си е по старому, защото няма пак да ни приемат в обществото, но какво да се прави. Важно е, че тази година не изпуснах да видя какво се случи. Снимах ужасно много!!! Снимки, клипове, какво ли не. И светлинното шоу беше много интересно и все пак нещо различно, което се прави в Бг.









Естествено всички си закачихме лентичката в подкрепа на българските медици в Либия, която се раздаваше безплатно на площада и изглеждаше така:






А някой бяха окичени като коледни елхички ;)

Но най - важното е, че хората се забавляваха и както се казва всеки луд с номера си:


Аз се покатерих на конче


а други бяха отделили време за подготовка на вечерта




понякога няма нищо по - хубаво и искреНо от любовта между брат и сестра


по едно време и Гого се присъедини към нас






След полунощ ето ни бандата, пийваме вкусни нещица в едно заведенийце:



на другия ден към обяд приятното време предразполагаше към разходка и се възползвахме кръстосвайки парка:






;)

Накрая си взехме колата и се прибрахме



Нищо не може да се пресъздаде просто с едни снимки, защото ако не си бил тази вечер, там на събитието е трудно да си представиш какво е било, но се надявам да сте добили някаква представа как в България и по - точно столицата в София посрещнахме новата 2007год. и влизането на страната в ЕС!
;) За много години!

2 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home